Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در شرایطی که محمد باقر قالیباف، شهردار وقت تهران و محمد علی نجفی شهردار کنونی پایتخت از مذاکره با مسئولان بنیاد شهید برای اطلاق عنوان شهید به آتش نشان‌های پلاسکو خبر می‌دهند، اما مسئولان این بنیاد نسبت به این درخواست‌ها واکنش نشان نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، در تاریخ ۲۴ اردیبهشت سال ۹۳، آیین نامه‌ای تحت عنوان تعیین و احراز مصادیق شهید و ایثارگران ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این آیین نامه، ذکر شده که افراد در چه شرایطی اگر جان باختند می‌توان عنوان شهید را به آن‌ها اطلاق کرد.

در این آیین نامه آمده است: شهید کسی است که جان خود را در راه تکوین، شکوفایی، دفاع و حفظ دستاورد‌های انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی ایران و استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار نثار کرده است.

در این آیین نامه آمده است که افرادی در حکم شهید قرار می‌گیرند.

کسی که از نظر ماموریت، وظایف و اهداف تعیین شده همانند شهید است، اما از لحاظ شرایط وقوع یا محل شهادت متفاوت است حکم شهید را دارد.

در بند ۲ این آئین نامه تبصره‌ای آورده شده تحت عنوان اینکه افرادی که مقام معظم رهبری آن‌ها را طی فرمان خاص به عنوان شهید اعلام می‌کنند نیز شهید هستند.

پس از شهادت ۱۶ آتش نشان در حادثه پلاسکو، مقام معظم رهبری پیام تسلیتی را صادر کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی با بزرگداشت فداکاری باشکوه و مظلومانه آتش‌نشانان مؤمن و بااخلاص در حادثه ساختمان پلاسکو، از همه دستگاه‌ها و افرادی که در این ۱۰ شبانه‌روز تلخ با همه‌ی توان، کار بزرگی را به پایان رساندند، قدردانی کردند.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم

اکنون پس از شب‌ها و روز‌های تلخ نگرانی و کاوش، نوبت آن است که یاد فداکاری باشکوه و مظلومانه‌ی آتش‌نشانان مؤمن و شجاع ملت ایران ثبت و بزرگ داشته شود و مردانی را که حقاً باید قهرمانان کم‌ادّعا و بااخلاص نامیده شوند همگان بشناسند و درس آنان را در خاطر نگه دارند.

این جوانمردان برای نجات جان و مال هم‌میهنان خود، با شهامتی شگفت‌انگیز به درون آتش و آوار رفتند و جان خود را در خطر نهادند و خود را فدا کردند. آنان یک بار دیگر خاطرات فداکاری‌های دوران دفاع مقدس را زنده کردند و نشان دادند که ایرانی مؤمن آنجا که پای خطرپذیری برای ادای وظیفه در میان است عزمی راسخ و شجاعتی مثال‌زدنی را تجسّم می‌بخشد و در راه خدا متاع جان را بی‌چند و، چون عرضه می‌کند. خانواده‌های داغدار و همه‌ی ملت ایران به این عزم و شهامت برخاسته از ایمان ببالند و صاحبنظران، این پدیده را در تحلیل‌ها و محاسبات خود درباره‌ی ایران و ایرانی مؤمن به حساب آورند. این حادثه از سوئی غم‌انگیز و از سوئی افتخارآمیز است. این‌ها شهیدان راه خدمت دشوار و انجام وظیفه‌ی پرخطرند و هرگز فراموش نخواهند شد ان‌شاءالله.

اینجانب در غم آن عزیزان و دیگر جان‌باختگان حادثه‌ی پلاسکو با خانواده‌ها و بازماندگان آنان شریکم و از خداوند متعال برای آنان رحمت الهی و برای اینان صبر و اجر مسألت می‌کنم.

همچنین از دستگاه‌ها و افرادی که در این ۱۰ شبانه‌روز تلخ با همه‌ی توان برای نجات جان آتش‌نشانان و گرفتارشدگان، کوه سنگینی از کار و تلاش و همت و نگرانی را بر دوش کشیدند و با همکاری و صمیمیّت، کاری بزرگ را به پایان رساندند تشکر می‌کنم و پاداش الهی را برای آنان می‌طلبم.

در روز‌های پس از شهادت ۱۶ آتش نشان در حادثه پلاسکو مباحث زیادی پیرامون شهید محسوب شدن آتش نشان‌ها مطرح شد.

آن زمان، محمد باقر قالیباف، شهردار وقت تهران نیز از نگارش یک نامه خطاب به مقام معظم رهبری و درخواست از ایشان به منظور اطلاق عنوان شهید به آتش نشان‌ها خبرداد و پس از آن، اعلام شد که این نامه، در تاریخ ۲۱ مرداد سال ۹۵، نگارش شده است.

ناصر امانی، معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا‌های شهرداری تهران نیز در رابطه با جزئیات این نامه گفت: در ۲۱ مرداد سال ۹۵، شهردار تهران در نامه‌ای به مقام معظم رهبری علاوه بر ارائه گزارش کار مفصل درخواست کرد که با توجه به حجم حوادثی که آتش نشانان پوشش می‌دهند دستور دهند تا آتش نشانان تحت پوشش بنیاد شهید قرار گیرند.

وی افزود: قالیباف در نامه به مقام معظم رهبری درخواست کرده است که نه تنها آتش نشانان تهرانی بلکه تمام آتش نشانان کشور که در حوادث جان خود را از دست می‌دهند شهید محسوب شوند و در صورت موافقیت حضرت آقا با این پیشنهاد، شاهد خواهیم بود که آتش نشانان جانباخته حوادث نیز شهید محسوب می‌شوند.

بر اساس قانون، آتش نشان‌ها و محیط بان‌هایی که در حین خدمت جان خود را از دست می‌دهند شهید محسوب نمی‌شوند و بر اساس آنچه که رئیس بنیاد شهید اعلام کرده، طرح شهید خدمت در دولت در حال بررسی است.

در حال حاضر تنها از اصطلاح شهید خدمت برای آتش نشان‌ها استفاده می‌شود، اما خانواده‌های آن‌ها از سوی بنیاد شهید به عنوان شهید محسوب نشده و خدماتی نیز دریافت نمی‌کنند.

در سالگرد شهدای پلاسکو و در مراسمی که با حضور خانواده‌های شهدای آتش نشان برگزار شد، محمد علی نجفی، شهردار تهران نیز از نامه نگاری با رئیس جمهوری برای شهید محسوب شدن قهرمانان پلاسکو خبرداد.

وی در این رابطه گفت: در یک سال گذشته دوستان ما در شهرداری در حدی که میسر بود تلاش کردند از شما و شهید گرانقدر شما قدردانی کنند و در حد ضوابط حقوقی که شامل حال خانواده شهدا می‌شود را عمل کنند. البته ممکن است کوتاهی‌هایی بوده باشد.

شهردار تهران اظهارکرد: از ابتدای حضور در شهرداری تا به امروز حداقل ۳ بار با ریاست بنیاد شهید صحبت کرده ام که برخی از این صحبت‌ها بیش از ۱۵ قیقه طول کشید. از ایشان درخواست کردم به هر روشی که میسر است، آتش نشان‌ها را که یک ملت در برابر عظمت، اراده و ایثار آنان سر تعطیم فرود آورده در زمره شهدا قرار دهند.

نجفی افزود: در سال ۹۵ طبق دستور شهردار وقت، شهدای آتش نشان از خدمات و امتیازات اداره کل ایثارگری شهرداری تهران حذف شده اند. اگر این طور باشد قول می‌دهم در مدتی کوتاه این دستور العمل را اصلاح کنیم و خانواده شهدای آتش نشان چه قبلی و چه شهدای احتمالی آینده از همه خدمات رفاهی و امتیازاتی که در حوزه مسئولیت شهرداری و اداره کل ایثارگران قابل ارائه است برخوردار شوند.

در حال حاضر جانباختگان آتش نشان جزو شهدای ایثار محسوب نمی‌شوند و تنها عنوان شهدای خدمت در رابطه با آن‌ها به کار گرفته می‌شود.

حسن خلیل آبادی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز در رابطه با عنوان در نظر گرفته شده برای شهدای پلاسکو به خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان گفت: تعاریف بنیاد شهید شامل آتش نشان‌های حادثه دیده پلاسکو نمی‌شود و جانباخنگان این حادثه شهید خدمت به حساب می‌آیند.

وی افزود: بنیاد شهید ضوابط خاصی برای قلمداد کردن عنوان شهید به افرادی دارد که در حوادث مختلف جان خود را از دست می‌دهند. در حال حاضر عنوان می‌شود که تعاریف بنیاد شهید شامل آتش نشان‌هایی که در حادثه پلاسکو جان خود را از دست داده اند نمی‌شود.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران خواستار رایزنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور اصلاح برخی موضوعات در رابطه با بنیاد شهید شد و اظهارکرد: لازم است با رایزنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی اصلاحیه‌ای در بندی که عنوان شهید به افراد اختصاص می‌یابد ایجاد شود.

خلیل آبادی با تاکید بر اینکه آتش نشان‌های حادثه دیده پلاسکو اکنون به عنوان شهید خدمت محسوب می‌شوند خاطرنشان کرد: حادثه دیدگان پلاسکو از منظر شهرداری تهران شهید خدمت بوده و شامل امتیازاتی نیز می‌شوند، اما برای اینکه این افراد شهید محسوب شده و بنیاد شهید نیز این موضوع را بپذیرد، نیازمند برخی اصلاحات در قانون هستیم که شهدا را تعیین می‌کند.

روز ۳۰ دی ماه سال ۹۵، ۱۶ آتش نشان که در ساختمان پلاسکو برای اطفای حریق و نجات جان و مال شهروندان حاضر بودند زیر آوار ماندند. اکنون خانواده‌های این آتش نشان ها، پس از گذشت یک سال، تنها خواسته شان اطلاق عنوان شهید به عزیزان از دست رفته شان است.

مادر آتش نشان علی نظری در رابطه با خواسته‌های خانواده شهدای آتش نشان می‌گوید: زمانی که فرزندم را در حادثه پلاسکو از دست دادم.

به من می‌گفتند شما مادر شهید هستید و باد به غبغب ما می‌انداختند. مدتی گذشت. به من گفتند مستمری از روز اول واریز شده، اما این درست نبود.

مادر این شهید اظهار داشت: فرزند من فقط ۴۳ روز بود که لباس حریق به تن داشت. می‌گویند که وظیفه اش بود لباس حریق به تن کند. بچه‌ای که فقط ۲۴ شیفت گذرانده بود. او آموزش ندیده بود. او هنوز عیدی و پاداش نگرفته بود. هنوز مزه عیدی را نچشیده بود. بیشتر کسانی که شهید شدند جوان بودند، چون باتجربه‌ها زودتر خارج شدند.

همچنین حبیب هوایی، برادر شهید حامد هوایی با ارائه درخواستی از مسئولان شهرداری تهران تصریح کرد: ما هنوز در مجموعه ایثارگران شهرداری پرونده‌ای نداریم. انتظار داریم دست کم این اتفاق بیافتد. وقتی حادثه پلاسکو اتفاق افتاد، مقام معظم رهبری شهدای ما را شهید پلاسکو خواندند.

همسر شهید علی امینی، از شهدای دیگر شهدای پلاسکو نیز با بیان اینکه همه جا به ما بی احترامی می‌کنند، گفت: باید از بنیاد شهید بپرسیم اگر عزیزان ما شهید نیستند پس شهید چه کسی است؟ می‌گویند نه شهید افتخاری هستید و نه هیچ نوع دیگری.

وی ادامه داد: سازمان آتش نشانی باید مسئولیت این امر را به گردن بگیرد. چرا پس از یک سال هنوز کسی جواب این پرونده را نمی‌دهند؟ دخترم پدرش را می‌خواهد. آیا کسی می‌تواند چشمش را بدهد و جای چشم نداشته اش به پول راضی شود؟ به من می‌گویند تو که پول دستت آمده دیگر چه می‌خواهی؟

در همین رابطه، برادر شهید مجتبی کوهی نیز گفت: در جنگ اگر شهید بشوی ایثارگر هستی، اما اگر هر طور دیگر برای مردم جانت را بدهی دیگر حسابت نمی‌کنند. این موضوع یک نقطه تاریک در کارنامه پرافتخار ماست.

در حال حاضر از سوی خانواده‌های آتش نشان‌های جانباخته پلاسکو عنوان می‌شود که بار‌ها از سوی مسئولان بنیاد شهید به آن‌ها اعلام شده که نه تنها خانواده شهید نیستند بلکه خانواده شهید افتخاری نیز محسوب نمی‌شوند.

در شرایطی که محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران و محمد علی نجفی شهردار پایتخت اعلام کرده اند که مذاکراتی را با بنیاد شهید داشته تا خانواده‌های آتش نشان‌ها به عنوان خانواده شهید محسوب شوند، باید دید آیا بنیاد شهید پس از گذشت یک سال بی تفاوتی به نامه ها، پاسخی را در این زمینه ارائه خواهد کرد یا خیر.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۰۳۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد بدون اغماض با ترک فعل‌ها درباره خدمات‌دهی سلامت به والدین شهدا

ایسنا/آذربایجان شرقی سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی با بیان اینکه روسای شهرستانی این بنیاد، مسئول کنترل وضعیت جسمانی و تامین نیازمندی‌های دارویی و درمانی والدین بزرگوار شهدا هستند، گفت: با آن دسته از روسائی که به هر دلیل در انجام این وظیفه مهم کوتاهی کنند، بدون اغماض برخورد خواهد شد.

علی اکبر سلمانی در چهارمین جلسه منطقه‌ای «تحول بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در حوزه معاونت تعاون و امور اجتماعی» در اهر گفت: والدین شهدا نیازمند دریافت خدمات سلامت با اقتضای سن، بیماری و وضعیت جسمی خود هستند و باید ترتیبی اتخاذ کنیم که این خدمت، مبتنی بر شرایط روز این اعضای بزرگوار جامعه ایثارگری باشد و مسئول جمع آوری و پایش مستمر اطلاعات حوزه سلامت و همچنین تامین نیازمندی‌های دارویی، درمانی و تجهیزات پزشکی والدین شهدا روسای شهرستانی بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر خدمات سلامت ایثارگران با اهتمام ویژه ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران متحول شده و ارتقاء یافته است، تاکید کرد: هم اکنون هیچ محدودیتی در تامین نیازمندی‌های توانبخشی و تجهیزات پزشکی والدین بزرگوار شهدا نداریم ضمن اینکه اعتبار مورد نیاز برای پرداخت حق پرستاری و یا پرداخت هزینه‌های درمان آنان تا ریال آخر، تامین است و لذا کوچک ترین کوتاهی در ارائه مطلوب این خدمات به پدران و مادران شهدا به هیچ وجه پذیرفته نخواهد شد.

وی گفت: در ارتباط با درمان و تامین تجهیزات پزشکی و توانبخشی والدین شهدا با هیچ کس تعارف نداریم. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ها هر چقدر هم مشغله کاری داشته باشند، باید وقتی را اختصاص دهند تا اطلاعاتشان از وضعیت جسمانی والدین شهدا و سلامت آنان را به روز و کامل کنند.

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی عنوان کرد: اگر شاهد وضعیت نامطلوب درمانی پدران و مادران بزرگوار شهدا باشیم و یا گزارشی در این ارتباط واصل شود، با روسای بنیاد شهید شهرستان‌های مسئول، بدون اغماض برخورد خواهیم کرد.

سلمانی یادآوری کرد: والدین بزرگوار شهدا پا به سن گذاشته‌اند و در شرایطی که هر روز وجود تعدادی از آنان را از دست می‌دهیم، باید برای تامین نیازمندی درمانی این گنج‌های گرانبها برنامه دقیقی داشته باشیم، مخصوصاً که در حال حاضر از نظر اعتباری و یا تجهیزات پزشکی مورد نیاز، هیچ مشکلی نداریم.

وی با بیان اینکه هدف از نشست‌های منطقه‌ای، تبادل اطلاعات و استفاده از نقطه نظرات همکاران است، اظهار کرد: بنیاد شهید خدماتی به خانواده‌های بزرگوار شهدا و ایثارگران ارائه می کند اما گاه این خدمات در زمان مقرر به دستشان نمی‌رسد. در چنین شرایطی شاهد شکل گیری نارضایتی‌هایی هستیم که ما در ستاد استانی درصددیم از رهگذر این نشست‌ها، به بحث با یکدیگر بپردازیم تا این چالش و چالش‌های دیگر مرتفع شود.

وی ادامه داد: نتیجه آسیب شناسی سه نشست منطقه‌ای برگزار شده نشان می‌دهد خدمات رسانی‌های با تاخیر و به وجود آمدن نارضایتی‌ها، دو علت اصلی دارد؛ نخست اینکه روسا و کارشناسان بنیاد شهرستان‌ها دستورالعمل‌ها و بخشنامه های ابلاغی را مطالعه نمی‌کنند و دوم این که با همکاران ستاد استانی تعامل ندارند تا لااقل بواسطه این تعامل، ضعفِ ناآشنایی با مفاد بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها پوشش داده شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی، وی ادامه داد: در نشست‌های منطقه ای به دنبال محاکمه و یا مچگیری نیستیم بلکه می‌خواهیم مشکلات را حل و فصل کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم
  • تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد
  • شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین محسوب می‌شوند
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیست‌ها
  • انتقاد اردوغان از بی‌تفاوتی غرب نسبت به نسل‌کشی در غزه توسط صهیونیستها
  • دشمن از فرهنگ شهادت، هراس دارد
  • پدر شهید جعفر بابازاده آسمانی شد
  • برخورد بدون اغماض با ترک فعل‌ها درباره خدمات‌دهی سلامت به والدین شهدا
  • ۲۵۰۰ یادواره محله و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود
  • ۲۵۰۰ یادواره محله محور و خانه محور برای شهدای استان برگزار می شود